Kaynaklı Duvar İşleri ve Yükseltilmiş Yer Döşemesi

Kaynaklı duvar her türlü iç mekanda kullanılabilir. Hafif olmasından dolayı taşıyıcı sisteme fazla yük aktarmaz.


Bina hareketlerine uyumlu olması nedeniyle depreme karşı dayanıklıdır. Elektrik ve sıhhi tesisat malzemelerinin kolayca döşenmesini sağlar.

Tesisatı gizlemek kolaydır bundan dolayı dekoratif alanlar yaratır. Alçı levha (alçıpan) asma tavanla mükemmel şekilde ses, ısı ve yangın izolasyonu sağlanır. Proje detaylarına göre istenilen boylarda profil üretimi yapmak mümkündür.

Yükseltilmiş döşeme, bina zemininin üzerinde ikinci bir döşeme yüzeyi oluşturup, oluşturulan boşluğun içinden elektrik, mekanik, havalandırma tesisatlarına ait boru, kanal ve kablo gibi bileşenleri, zaman ve para kaybına sebebiyet veren inşaat işlerine gerek duyulmaksızın, istenen noktaya hızlıca ulaştırılmasına imkan sunan, kullanışlı bir yapı malzemesidir. Modüler bir yapıda olduğu için, yer değişiklikleri ve sonraki zamanlarda düzenlemeler yapmaya müsait bir niteliktedir.

Yükseltilmiş döşeme malzemeleri, paslanmaya ve yangına karşı dayanıklı, nem ve rutubetten etkilenmeyen, insan sağlığına ve doğaya zararlı maddeler içermeyen, toz tutma özelliği olmayan malzemelerden imal edilirler. Yükseltilmiş döşemelerde ana malzeme yonga levha veya kalsiyum sülfattır. Standartlara uygun olarak üretilen alüminyum levha, alüminyum folyo ya da galvanize çelik, bu yapı alzemelerinde üst ve alt kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır. Gerekli olduğu durumlarda, yüzey kaplamada linolyum, seramik, doğal taş, granit, halı, vinil PVC veya laminat (HPL) de kullanılabilmektedir.